Gotować chcę

17
I chcę robić to zajebiście. Już teraz jestem w tym nienajgorszy mimo ogólnego braku zainteresowania gotowaniem, ale chcę się doedukować, problem w tym, że już ze trzy lata nie potrafię znaleźć nic konkretnego w Google, tym bardziej związanego z kuchnią.

Interesują mnie szczegółowe opisy składników, a w szczególności przypraw, mam przez to na myśli dania i składniki do jakich dana przyprawa pasuje, z jakimi przyprawami dobrze współgra, w jakich klimatach kulinarnych/kuchniach jakich krajów występuje, dla jakiego efektu użyć, no wszystko, żebym wiedział kiedy użyć świeżej bazylii, a kiedy suszonej.

Najlepiej jeśli będą to filmiki na yt od pasjonata, który potrafi nawijać 5 minut o jednym składniku, nie pogardzę artykułami, ale chcę uniknąć takich gdzie podane jest tylko że pasuje do mięs i ryb, a reszta jest o właściwościach zdrowotnych i wykorzystaniu w tradycyjnej medycynie.
Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼
0.11072587966919